Sa oled siin

Lillkapsa-mandli põhjal pitsa

Koostisosad:

Põhi

Kate

  • 400 g tomateid
  • 3 küüslaugu küünt
  • Soovitud ürte (pune, majoraan, basiilik)
  • 2 sibulat
  • 300 g seeni
  • 1 punt rukolat
  • 200 g ananassi
  • 1 väike suvikõrvits
  • 100 g parmesani juustu

VALMISTAMINE

1
Puhasta ja riivi lillkapsas. Jäta varre paksem osa alles. Keeda segu potis 5-7 min ja nõruta hoolikalt. Võid pressida läbi marliriide, et saada segu võimalikult kuivaks.
2
Lisa segule riivitud juust, mandlijahu, soovitud ürdid ja muna.
3
Aseta taigen ahjuplaadile, pressi nii õhukeseks, kui põhja soovid saada. Eelküpseta 200 kraadi juures 30-35 min. Kui põhi ahjus, saad valmistada samal ajal katte.
4
Valmista umbes kolmveerand kogusest tomatitest kaste põhjale. Puhasta ja tükelda tomatid ja küüslaugud väikesteks tükkideks ja sega omavahel. Saadud segule lisa punet, basiilikut, majoraani ja natuke parmesani juustu (umbes 30g).
5
Haki ja puhasta järelejäänud tomatid, suvikõrvits, sibul, seened ja ananass meelepärasteks tükkideks ning sega omavahel.
6
Kui põhi on veidikene pruunikaks küpsenud, võta see ahjust välja ja lisa esmalt tomatikate, siis seened, sibul, ananass, suvikõrvits ja pool parmesani juustust. Küpseta veel 10-15 minutit.
7
Võta ahjust välja, puista peale pestud rukola ja järelejäänud parmesan, lase 3 minutit seista ja ongi valmis serveerimiseks.