Kakaonibsid 300g Planet Bio

PlanetBIO Kakaonibsid on röstimata ja mehaaniliselt purustatud criollaoad. Need on heaks kiudainete, valkude ja mineraalide allikaks.
10,99 €
Laojääk: 5
-+

Kuumutamata kujul on neis ka palju E- ja C- vitamiini. Samuti on kakaos suurel hulgal mõnutunnet tekitavaid, neurotransmitteritena toimivaid aineid: trüptofaani, theobromiini, serotoniini, dopamiini, fenüületüülamiini ja anandamiidi.
 
KAKAO KOOSTISES OLEVAD AINED
 
Mineraalained
Tsink on abiks immuunsüsteemile, kaitseb rakke oksüdatiivse stressi eest ja säilitab luude, juuste, naha ja küünte heaolu.
Magneesium aitab vähendada väsimust, toetab närvisüsteemi tööd ja lihaseid.
Väävel ehk ilumineraal aitab üles ehitada tugevad juuksed ja küüned, muudab naha kauniks, puhastab maksa ja toetab terve kõhunäärme toimimist.
 
Neurotransmitterid
Trüptofaan on aminohape, mis liigub soolestikust ajju ning aitab kehal serotoniini ehk õnnehormooni toota.
Anandamiini  tuntakse kui õndsuse kemikaali, sest seda tekitab aju siis, kui me tunneme end suurepäraselt. Kakao sisaldab mõlemaid N-atsüületanoolamiine, mis suurendavat ajutiselt ajus anandamiini taset.
Fenüületüülamiini leidub šokolaadis, aga ka ajus – tekib siis, kui inimene on armunud. Toimib nagu kerge tujutõstja ja antidepressant. Parandab keskendumisvõimet ja ergutab.
Kakao stimuleerib endorfiinide eritumist, tekitades naudingulaadset tunnet, mis sarnaneb jooksja tundele pärast mitme kilomeetri jooksmist.
 
Vitamiinid
E- vitamiin kaitseb organismi ja teisi vitamiine (B ja C) hapnikuosakeste ja vabade radikaalide kahjuliku toime eest.
C- vitamiin suurendab kaitsevõimet, vähendab allergiat, soodustab haavade paranemist, kaitseb paljusid teisi vitamiine oksüdeerumise eest. Temast sõltuvad luude vastupidavus ning terved hambad ja igemed.
 
Oleiinhape on südamele kasulik monoküllastamata rasv, mida leidub ka oliivõlis. See võib tõsta hea kolesterooli taset. Samuti aitavad kakaos olevad ained vähendada söögiisu.
 
Kakaooad sisaldavad kaks korda rohkem antioksüdante kui punane vein ja kolm korda rohkem kui roheline tee. Suurem osa neist antioksüdantidest on flavonoidide kujul.
 
Kakao on kasulik mitmel viisil:
 
• annab energiat,
• toimib afrodisiaakumina,
• toob esile rõõmu ja naudingut,
• aitab kaitsta organismi südame-veresoonkonna haiguste eest,
• parandab vereringet,
• neutraliseerib kahjulikke vabu radikaale. 
 

KOOSTIS
100% orgaanilised kakaonibsid
 
Toiteväärtus 100 g kohta:
Energiat 540 Kcal
Proteiine 12 g
Rasvu 39 g
Süsivesikuid 30 g
Kiudaineid 29 g

Pakend: 300 g
Päritolumaa: Bali, Indoneesia

Tootja: PlanetBIO, Sloveenia

Maaletooja: Loodusravi Kliinik OÜ